Betonske kanalete in rešetke za kanalete

Izberite betonske kanalete v kombinaciji z rešetkami za kanalete, ki jih lahko pritrdite brez vijačenja ali uporabe kakršnega koli orodja! Takšen način pritrditve je gotovo najbolj enostaven in prihrani veliko časa, poleg tega pa ima tudi številne druge prednosti, zaradi katerih se ga splača izbrati. Med drugim zagotavlja tudi večjo varnost, kar je zagotovo zelo pomembno.

Sistem Side-lock za hitro pritrjevanje

Rešetke za kanalete morajo biti na betonske kanalete dobro pritrjene, da ne pride do premikanja. Prav zaradi tega so v podjetju Hauraton razvili poseben sistem pritrjevanja Side-lock, ki se je pri pritrjevanju izkazal za tako uspešnega in inovativnega, da so ga zaščitili tudi s patenti. Takšen sistem namreč poskrbi za zelo dobro pritrditev oziroma kar zaklepanje rešetke, ne da bi za to potrebovali kakršno koli orodje ali pripomoček. Dovolj je že, če le stopite nanjo ter s svojo težo tako poskrbite za to, da bo vse skupaj pritrjeno na pravem mestu. Ob tem se sliši tudi zvok klik, ki vam pove, da ste uspešno poskrbeli za pritrditev rešetke na betonske kanalete. S tem poskrbite za:

  • prihranek časa in energije,
  • lažji in hitrejši postopek čiščenja ter vzdrževanja sistema za odvodnjavanje,
  • zaklep rešetke tudi vzdolžno, s čimer ta zanesljivo ostaja na svojem mestu,
  • večjo cestno varnost.

Tudi demontaža je zelo hitra!

Hauraton betonska kanaleta

Za sistem Side-lock nemškega proizvajalca Hauraton se vsekakor splača odločiti, saj poskrbi za veliko bolj enostavno pritrjevanje rešetk na betonske kanalete, prav tako pa ta sistem omogoča tudi njihovo enostavno demontažo. Kadar morate poskrbeti za čiščenje sistema za odvodnjavanje, tako lahko rešetko zgolj dvignete z izvijačem ali kakšnim drugim enostavnim kosom orodja. Po končanem čiščenju pa jo zopet pritrdite nazaj, tako da jo ustrezno namestite ter pohodite in za pravilno namestitev ter varno in zanesljivo pritrditev bo poskrbljeno.

Na kakšnih površinah se uporablja sistem Side-lock?

Sistem Side-lock je uporaben prav povsod, zagotovo pa je najbolj priročen na površinah, na katerih je treba betonske kanalete pogosto čistiti. To velja recimo za vrtove in parke oziroma tam, kjer so v bližini visoka drevesa, z listjem katerih se lahko predvsem jeseni sistem za odvod vode hitro napolni. Če morate torej sistem pogosto čistiti ali pa bi radi poskrbeli za to, da bi bil sam postopek čiščenja in vzdrževanja čim bolj preprost in hiter, se vam gotovo splača izbrati modele, ki omogočajo način pritrjevanja z načinom Side-lock.