Big bag vreče so večnamensko uporabne

Za kaj vse se lahko uporabljajo tako imenovane big bag vreče? Gre za trpežne vreče velikih dimenzij, ki so namenjene transportu in prevozu tovora. Vanje se shranjuje predvsem razsuti tovor, kot so različne vrste gradbenega materiala, pesek, žito, prehranske izdelke in še marsikaj drugega. Obstaja namreč več različnih modelov in različic takšnih vreč, ki so prilagojene specifičnim značilnostim izdelkov, ki se jih shranjuje v njih.

Različni modeli in vrste

Big bag vreče so lahko različnih dimenzij in raznoliko oblikovane. Torej lahko izbirate med številnimi izvedbami ter tako med njimi poiščete tisto, ki vam glede na vrsto tovora, ki ga boste shranjevali vanjo, najbolj ustreza vašim specifičnim potrebam. Možno pa je naročiti tudi model, ki je zasnovan popolnoma po vaši meri – dimenzije, obliko, ročaje, higienski standard itd. je možno prilagoditi oziroma izbrati glede na vaše potrebe.

Zelo odporen material

Ne glede na to, kakšen model izberete, pa bo ta narejen iz materiala, ki zlahka prenaša tudi zelo visoko težo. Hkrati pa je material nasploh zelo odporen in vzdržljiv, kar omogoča dolgo življenjsko dobo. Zaradi tega lahko big bag vreče brez težav uporabite tudi večkrat oziroma vedno znova.

Enostavno polnjenje in praznjenje

Ena od glavnih lastnosti, ki jih imajo big bag vreče, je enostavnost njihovega polnjenja in praznjenja. Pri tem je sam postopek polnjenja in praznjenja sicer odvisen od tega, za kakšen model gre. Nekateri modeli imajo namreč odprtino le na vrhu, drugi pa tudi na dnu. Poleg tega pa imajo modeli lahko različne oblike ročajev, pri čemer so nekateri oblikovani tako, da lahko vrečo preprosto nataknete na viličarja, kar omogoči tako hitro praznjenje in polnjenje, kot tudi bolj preprosto premikanje ali natovarjanje vreč.

Shranjujejo se lahko ena na drugi

Big bag vreče se lahko shranjujejo tudi ena na drugi. To pomeni, da polne vreče lahko naložite eno na drugo, s čimer se prihrani kar nekaj prostora na tovornjaku ali v skladišču. Shranjujejo se namreč lahko tudi vertikalno, kar je vsekakor pomembna prednost.