Čiščenje jeter in preprečevanje njihove zamaščenosti

čiščenje jeter na naraven način

V zimskem času veliko ljudi nabere nekaj dodatnih kilogramov, kar je posledica manj gibanja, pa tudi bolj obilne hrane. Pozimi običajno jemo nekoliko težjo hrano, ki ima navadno tudi več maščob. Med njimi so tako zdrave kot nezdrave maščobe in prav slednje nam lahko povzročajo težave, zaradi katerih je potrebno čiščenje jeter, s katerim preprečimo, da bi prišlo do njihove zamaščenosti.

Spomladansko razstrupljanje telesa

Pomlad je idealen čas za razstrupljanje telesa in čiščenje jeter. Ko se narava začne prebujati, tudi mi samo dobimo več energije oziroma nek nov zagon, ki nam omogoča, da se bolj zavzeto lotimo takšnih projektov. V tem času se navadno izboljša tudi vreme in sončni dnevi kar vabijo h gibanju na prostem, kar je gotovo zelo priporočljivo ter pomaga telesu, da se lažje razstrupi, očisti vseh strupov in znebi tako zamaščenosti kot odvečnih kilogramov. Čeprav se ljudje velikokrat razstrupljanja lotevajo prav zaradi kakšnega kilograma preveč, pa so ti veliko manj problematični kot zamaščenost organov, saj ima ta lahko resne zdravstvene posledice. Prav zato je občasno razstrupljanje telesa še kako koristno za ohranjanje zdravja in dobrega počutja.

Čiščenje jeter in razmaščevanje

čiščenje zamaščenih jeter

K razstrupljanju telesa spada tudi čiščenje jeter in njihovo razmaščevanje. Za to lahko uporabimo različne metode, najlažje pa je, če se poslužimo dodatkov, ki so namenjeni prav temu. Pri tem je dobro slediti tudi drugim navodilom glede razstrupljanja telesa, pri čemer pa naj cilj ne bo le to, da razstrupite svoje telo in nato spet nadaljujete vse po starem, ampak naj bo razstrupljanje telesa tista prelomnica, ki naj vam pomaga do bolj zdravega načina življenja.

Dejstvo je namreč, da če boste pravilno razstrupili telo in očistili jetra, vam nezdrava hrana sploh ne bo več pasala, ampak si boste želeli bolj zdravega jedilnika, zato je zelo pomembno, da tega načrtujete že vnaprej. Pri tem vam lahko pomagajo tudi prehranski svetovalci, ki so primerno izobraženi za to, da vam pomagajo narediti ustrezen načrt prehranjevanja. Zanje naj vam ne bo škoda denarja, saj lahko z njihovo pomočjo dosežete spremembo v svojem življenju, ki si jo tako želite in o kateri sanjate že dolgo – lahko zaživite bolj zdravo in postanete bolj vitalni.