Električni radiatorji za večji prihranek

Bi radi prihranili pri ogrevanju? Niste edini. Ogromno ljudi razmišlja o tem, kako zmanjšati porabo energije za ogrevanje in kaj narediti za to, da bo ogrevanje zanje postalo bolj varčno in poceni. Ena od možnosti za to so tudi električni radiatorji, s katerimi lahko poskrbite za prihranek pri ogrevanju. Paziti morate le, da izberete take, ki so resnično varčni, zato je treba biti pri nakupu pozoren na specifikacije modela, ki ga izberete. Na trgu je namreč velika izbira različnih električnih grelcev in med njimi obstajajo velike razlike tako v moči in učinkovitosti, kot tudi pri drugih lastnostih in porabi.

Energijsko varčno ogrevanje

Zaradi lastne varnosti in varnosti svoje lastnine kupujte le grelce preverjenih proizvajalcev, ki na svoje izdelke dajo tudi garancijo. Ta naj bo čim daljša. Za dodatno varnost pri takšnih grelnikih poskrbi še zaščita pred pregrevanjem, ki vpliva tudi na to, da grelec ne troši energije po nepotrebnem. Zelo dobro zaščito proti pregrevanju imajo recimo električni radiatorji Glamox, ki so tudi izredno energijsko varčni. Gre za uveljavljenega norveškega proizvajalca, katerega izdelki se prodajajo tudi v Sloveniji. Na spletni strani www.silenos-ogrevanje.si si lahko preberete več o njih.

Do 35 % prihranka!

Kakovostni in varčni električni radiatorji vam omogočajo kar do 35 % prihranka električne energije. Zaradi tega so primerni za vse, ki bi radi zmanjšali stroške za ogrevanje ter pri tem privarčevali nekaj denarja. Na tak način se namreč lahko prostore ogreva zelo ekonomično in z veliko manjšo porabo energije. Temperatura na takšnih grelcih se lahko nastavi tudi že vnaprej, tako da se vam nikoli več ne bo zgodilo, da bi zvečer ali ko odhajate v službo pozabili nastaviti ventil na nižjo temperaturo ali ga ugasniti, tako da bi grelec po nepotrebnem grel.

Na tak način lahko prihranite precej električne energije, zaradi česar bodo tudi vaši stroški za ogrevanje postali manjši. Če k temu prištejete še začetno investicijo, ki je pri ogrevanju na elektriko oziroma električnih grelcih veliko manjša kot pri drugih energentih, saj ni potrebe po vgradnji cevi, peči ali česa podobnega, je vaš prihranek na koncu še veliko večji. Razmislek o tem, kako prihraniti pri ogrevanju, se torej več kot splača.