Folija stretch za zaščito

Folija stretch se uporablja za zaščito različnih izdelkov ali površin. Njena uporaba je precej razširjena in marsikje celo nepogrešljiva. V določenih industrijah in tehnoloških procesih se tako recimo uporablja za preprečitev sprijemanja izdelkov ter različne druge namene, prav tako pa jo pogosto uporabljajo tudi pleskarji in drugi mojstri, ki z njo zaščitijo tla, pohištvo in vse ostalo brez madeži barve, vlago in ostalimi dejavniki. Na tak način je mogoče z njo zaščititi tudi tovor na paletah ali gradbeni material, ki je shranjen na prostem. Najbolj pogosto pa jo uporabljajo predvsem za skladiščenje in zavarovanje skladiščenih izdelkov, pa tudi za embaliranje palet.

Ročna folija

Folijo za ovijanje izdelkov različnih velikosti poznamo tudi v manjši obliki. Ročna folija je še posebej priročna za ročno ovijanje izdelkov in tudi palet. Ne glede na to, da jo zavijemo lastnoročno, je folija prav tako močna in zaščiti izdelke, ki jih vanjo ovijemo.

Strojna folija

streč folija

V nasprotju z ročno folijo poznamo tudi strojno, ki se ponavadi uporablja pri strojnem zavijanju palet oziroma embaliranju. Strojna folija je močnejše od ročne, saj mora prenesti večje obremenitve. Po potrebi lahko izberete tudi super raztegljivo elastično strojno folijo, ki se raztegne tudi več kot trikrat in se ne strga. Kar še posebno pride prav, ko ovijamo palete, ki jih je nato treba natovoriti. Izdelki, naloženi na palete so s folijo zavarovani, da se ne premikajo ali kako drugače poškodujejo med samim prevozom. Po potrebi lahko izberete tudi folije različnih barv ali celo takšno, ki ima UV zaščito, če izdelke skladiščite na prostem in jih je treba zavarovati pred soncem.

Folija stretch za zaščito

Takšna vrsta folije se lahko uporablja tudi za prekrivanje gradbenega materiala ali palet ter njihovo zaščito pred vlago, dežjem, vetrom in drugimi zunanjimi dejavniki. Če bi jo želeli kupiti, imate na razpolago različne dimenzije in barve, pa tudi debeline. Več informacij o njej lahko dobite na spletni strani intercommerce.si, kjer tak material lahko tudi kupite.