Izdelava bannerjev za oglase

S katerim programom se lahko izdela oglasne pasice in kako se to naredi? Se te naloge lahko lotimo sami ali pa jo je bolje zaupati profesionalci? Kakšnih dimenzij naj bo oglasna pasica? Koliko stane izdelava bannerjev za oglase in koliko časa traja? V primeru, da potrebujete oglasno pasico, potem vas gotovo zanimajo odgovori na vsa ta vprašanja. Vsekakor pa je treba najprej vedeti, kaj točno sploh potrebujete, saj:

  • poznamo različne velikosti oglasnih pasic,
  • so lahko oglasne pasice statične ali animirane,
  • je zelo pomembno, kje bomo banner uporabili,
  • ima vsaka stran, ki objavlja takšne oglasne pasice, svoje zahteve.

Se izdelave lahko lotim sam?

Seveda se izdelave lahko lotite tudi sami, a zavedati se morate, da to ni tako enostavna naloga, kot se morda zdi na prvi pogled. Oglasna pasica namreč ni le sličica, ampak veliko več kot to. Treba je vedeti, da jo sicer z ustreznimi programi, kot so Google Web Designer, Photoshop, Adobe Animate in podobno, res lahko izdela prav vsak, vendar pa bo končni rezultat veliko boljši, če se izdelave loti nekdo z izkušnjami oziroma podjetje za grafično oblikovanje oz. grafični oblikovalec.

Težave s slabo oblikovanimi oglasnimi pasicami

Če nimate ustreznega znanja in izkušenj, se oblikovanja oglasnih pasic nikar ne lotevajte doma! Slabo oblikovana oglasna pasica namreč zagotovo ne bo deležna klikov. Še več: obiskovalci spleta jo bodo imeli celo za motečo, torej si boste z njo naredili zgolj slabo reklamo. Če banner ni profesionalno oblikovan, se velikokrat zgodi tudi to, da se ne prilega najbolje prostoru, ki je na strani na voljo zanj. Zaradi tega prekriva druge elemente na strani, kar povzroči slabo voljo pri obiskovalcih.

Grafični oblikovalec vam lahko pripravi različne bannerje

Vsem naštetim težavam se lahko izognete, če izdelavo bannerjev za oglase zaupate nekomu, ki se s tem delom profesionalno ukvarja. V najkrajšem možnem času bo za vas pripravil odlično oblikovane oglasne pasice različnih dimenzij, ki jih boste lahko uporabili za uspešno oglaševanje na spletu. Oglasne pasice boste dobili v formatu in dimenzijah, ki jih potrebujete, prav tako pa bodo ustrezale prav vsem zahtevam spletne strani, na kateri jih nameravate objaviti, saj bodo profesionalno izdelane.