Izdelava logotipa za podjetja

Izdelava logotipa je zahteven proces. Od začetne ideje do končnega izdelka je treba kar nekaj premisleka ter preizkušanja različnih možnosti, predvsem pa usklajevanja med oblikovalcem in naročnikom, da je končni rezultat res tak, kot je treba. Če hočete res kakovosten logotip, ki bo dobro predstavljal vaše podjetje in to, s čimer se ukvarjate, potem morate oblikovalcu posredovati čim bolj natančne zahteve o tem, kaj želite. Tako bo lažje uskladil začetne ideje s tem, kar vam je všeč.

Postopek izdelave logotipa

Postopek izdelave logotipa poteka tako, da vam bo oblikovalec na podlagi vaših zahtev in želja izdelal nekaj predlogov, ki jih boste dobili po mailu ali pa vam jih bo predstavil na sestanku v živo. Tako boste lahko podali pripombe glede izbrane oblike ali motiva, barv, tipografije in vsega ostalega. Na podlagi vašega feedbacka bo oblikovalec nadaljeval delo na tistem od idejnih osnutkov, ki vam bo najbolj všeč ter ga predelal v obliko, ki vam bo najbolj ustrezala.

Pri tem bo seveda oblikovalec upošteval tako trenutne trende kot to, kako je končni izdelek viden na temni ali svetli podlagi, prav tako pa vam bo pripravil različico tako za splet kot za tisk. Ob tem se vam splača pri istem oblikovalcu naročiti tudi vizitke, saj je na njih ključen element prav logotip. Prav tako pa se iz njega izhaja pri vseh drugih oblikovalskih projektih – recimo spletni strani, katalogih, različnih brošurah za predstavitev vaše dejavnosti in tako dalje. Zato je več kot pomembno, da je logotip podjetja oblikovan premišljeno in kakovostno, zaradi česar je to nalogo treba zaupati nekomu, ki se na to dobro spozna oziroma ima na tem področju veliko izkušenj in referenc.

Če bi želeli, da bi bila vaša vizualna podoba podjetja čim bolj poenoteno, kar je vsekakor smiselno in priporočljivo, pa lahko oblikovalec poleg izdelave logotipa poskrbi tudi za oblikovanje oziroma izdelavo CGP. To je kratica, ki se uporablja za poimenovanje celostne grafične podobe. V kolikor bi potrebovali karkoli od naštetega, obiščite spletno stran www.vendi.si ter si oglejte, kaj vse vam ponujajo.