Kakovostni pakirni materiali

Kartonske škatle, različne folije in vreče so najbolj pogosti pakirni materiali. Uporabljajo se praktično povsod, kjer je treba kaj zapakirati. Pakiramo lahko tako končne izdelke kot hrano, kemijske snovi, gradbeni material in različne polizdelke ter surovine. Pomembno je, da izberemo primerno embalažo za to, kar nameravamo pakirati, ter da embalažo prilagodimo tudi temu, kje jo nameravamo shranjevati. Bistvena razlika je namreč, če nek izdelek zapakiramo samo za kratek transport, če ga pošljemo po pošti kot paket ali pa bo skladiščen dalj časa na prostem ter tako izpostavljen mrazu, padavinam, vlagi ter ostalim zunanjim dejavnikom.

Vsestranske folije

Eno od najbolj priljubljenih možnosti za pakiranje vsekakor predstavljajo različne folije. Obstaja veliko različnih vrst, med katerimi lahko izbirate. Razlikujejo se po vrsti in debelini pa tudi ostalih lastnostih. Nekatere folije so tako namenjene predvsem zaščiti pred umazanijo in vlago, druge pa imajo celo posebne odprtine, skozi katere se lahko odvaja topel zrak, v primeru, da se izdelek pakira še topel.

Obstajajo tudi mehurčkaste folije, ki zelo dobro zaščitijo različne izdelke pred padci in poškodbami. Uporabljajo se predvsem pri izdelkih, ki se lahko razbijejo ali kako drugače poškodujejo. Med samim skladiščenjem do tega sicer običajno ne pride, bolj problematičen s tega vidika je transport, na katerem moramo tovor resnično dobro zaščititi. Enako velja v primeru, če pakirane izdelke prevažamo po skladišču na paletah s pomočjo viličarja ali jih premikamo ročno.

Ekološki pakirni materiali

Danes se potrošniki vedno bolj zavedajo pomena ekologije, zato so veliko bolj zadovoljni, če je izdelek pakiran v material, ki ga je možno reciklirati in ki ne onesnažuje preveč okolja. Zaradi tega je karton ali papir dobra izbira. Kartonske škatle so široko uporabne v zelo različne namene. Dobi se različne velikosti škatel, zato pri izbiri ne boste imeli težav, hkrati pa se da takšne škatle enostavno reciklirati in so bolj ekološke kot druge vrste embalaže. Po potrebi lahko v škatlo dodate še kakšno polnilo, ki preprečuje, da bi se izdelek v njej preveč premikal.