Kakšni električni radiatorji za kopalnico so najboljši?

Električni radiator za kopanico
Električni radiator za kopalnico – www.silenos-ogrevanje.si

Če se vam v vaši kopalnici ne zdi dovolj toplo, potem je čas, da vanjo namestite dodaten grelec ali radiator. Zagotovo je najlažje, če kupite električnega. Zakaj? Ker ga lahko namestite kamor koli, saj ne potrebuje drugega kot električni priključek. Pri tem je najbolj smiselno izbrati stenski grelnik, saj so kopalnice navadno bolj majhne, zato je vsak dodaten centimeter zelo pomemben. Stenski električni grelnik je zelo tanek, montira pa se ga na steno, kar pomeni, da zavzame zelo malo prostora. Tako ga lahko namestite tudi v zelo majhno kopalnico.

Električni radiatorji za kopalnico so sicer na voljo v različnih dimenzijah, razlikujejo pa se tudi glede na to, kakšno moč imajo. Kakšnega boste izbrali, je zato odvisno predvsem od kvadrature vaše kopalnice, pa tudi od tega, ali je v njej nameščeno še kakšno drugo grelno telo. Nekateri namreč dodatni električni grelnik za kopalnico kupijo z namenom uporabe v prehodnem obdobju, ko nimajo drugega gretja. Spet drugi pa ga uporabljajo zato, ker jim gretje ne zadostuje in potrebujejo dodaten vir ogrevanja, da jim bo v kopalnici res toplo.

Sicer so električni radiatorji za kopalnico takšni kot vsi drugi radiatorji, ki delujejo na elektriko, glavna razlika je le v tem, da so zasnovani tako, da niso občutljivi na vlago in vodo. Če kupujete grelnik za kopalnico, se obvezno pozanimajte o tem, kako določen model prenaša vlago ali morebitne kapljice vode. Najbolje je, če je namensko oblikovan prav za kopalnico. Še bolje pa je, če je oblikovan kot lestev, saj ga boste tako lahko uporabljali ne le za ogrevanje, ampak tudi za sušenje. Grelnik tako postane še sušilnik za brisače, kar je vsekakor zelo priročno in vam bo večkrat prišlo prav.

Priporočamo vam, da pri izbiri gledate tudi na izkoristek električne energije. Smiselno je, da je vaš novi grelnik čim bolj varčen, saj se bo tako gretje na položnici za elektriko poznalo manj. Najbolj pametno je kupiti model, ki je izredno varčen. Na srečo je danes izbira takšnih modelov že zelo velika in jih lahko kupite v različnih oblikah, velikostih in barvah ter jih tako prilagodite svojim potrebam in okusu.