Katere travne rešetke izbrati?

Dejstvo je, da so travne rešetke zelo zanimiva rešitev za infiltracijo deževnice, česar se zavedajo tudi arhitekti in projektanti, ki travne rešetke pogosto vključujejo v svoje načrte za urejanje okolice. S tem namreč poskrbijo za ozelenitev prostorov za parkiranje in polepšanje njihovega izgleda na zelo enostaven in hiter način, poleg tega pa imajo travne rešetke tudi čisto praktično funkcijo. Če o nečem podobnem razmišljate tudi vi, vam priporočamo, da izberete kakovostne travne rešetke, kot so na primer travne rešetke podjetja Hauraton, ki velja za zelo priznanega in cenjenega.

Zaradi vedno večje priljubljenosti lahko namreč danes travne rešetke kupite marsikje, saj je ponudnikov, ki jih prodajajo, malo morje. Vendar pa to še ne pomeni, da je vseeno, kje jih kupite, saj med njimi obstajajo velike razlike. Te so včasih vidne že na prvi pogled, še večkrat pa se pokažejo kasneje pri uporabi v praksi. Če želite kupiti kakovostne travne rešetke, po katerih boste dolga leta brez težav hodili, vozili in na njih parkirali brez skrbi, potem bodite pri njihovem nakupu pozorni na to, da:

  • je material, iz katerega so narejene, čim bolj odporen in trpežen,
  • dobro prenašajo obremenitev in tudi morebitno večjo težo vozil,
  • omogočajo dobro propustnost oziroma infiltracijo deževnice,
  • so odporne na različne vremenske dejavnike oziroma zmrzal in nizke temperature,
  • je njihovo polaganje in nameščanje kar se da enostavno, a hkrati omogoča dobro pritrditev,
  • lahko nanje zapelje vozilo takoj po polaganju.

Travne rešetke Hauraton imajo vse naštete lastnosti, poleg tega pa so narejene iz recikliranega materiala ter tako še posebej prijazne do okolja. Material, iz katerega so narejene, zelo dobro prenaša visoke obremenitve, zmrzal in visoke temperature oziroma vročino. Odporen je tudi na UV žarke in na sol za posipanje, kar pomeni, da so travne rešetke, narejene iz njega, res praktično trajne.