Kopalniški radiator za montažo na steno

kupaonski radijator

Stenski kopalniški radiator zasede minimalno prostora, saj njegova debelina znaša le nekaj centimetrov. Tako boste zanj lahko našli prostor tudi v kopalnici, ki je še tako majhna in v kateri je dragocen prav vsak centimeter. Če je kopalnica zelo majhna, tudi ni potrebe, da izberete velik grelnik oziroma ima lahko ta tudi manjšo moč, saj bo za ogrevanje manjše kvadrature to več kot zadostovalo. Tako morate najti samo delček stene, kamor ga boste lahko namestili, pri čemer pred nakupom natančno izmerite dimenzije in to, koliko prostora imate sploh na voljo. Na srečo so sodobni modeli nadvse kompaktno oblikovani ter na voljo v različnih velikostih, med katerimi lahko izbirate.

Super rešitev za prehodna obdobja in za dodaten vir ogrevanja

Stenski električni kopalniški radiator predstavlja super rešitev za prehodna obdobja, ko so drugi načini ogrevanja izklopljeni. Običajno se namreč objekti ogrevajo s centralnim sistemom gretja, ki je v topli polovici leta izključen. Kljub temu se včasih takrat pojavi potreba po ogrevanju, kar je še posebej značilno za kopalnico, kjer so nizke temperature najbolj moteče. Zato je v njej dobro imeti dodaten grelnik, ki v takšnih primerih pride prav. Zaradi tega je treba izbrati takšnega:

  • ki deluje neodvisno od centralnega sistema ogrevanja,
  • ki se ga lahko priklopi, kadarkoli je to potrebno,
  • ki omogoča hitro delovanje in prostor segreje praktično takoj,
  • ki je enostaven za upravljanje in varen za uporabo.
kupaonski radijator  Vigo

Prav tako pa lahko tak grelnik uporabljate ne le v prehodnih obdobjih, ampak tudi kot dodaten vir ogrevanja. Če imate na primer centralno kurjavo urejeno tako, da vse prostore ogreva na isto temperaturo, lahko s takšnim grelnikom poskrbite, da bo v kopalnici še nekoliko bolj toplo.

Kako poteka montaža?

Grelniku so priložene stenske konzole, s pomočjo katerih ga lahko montirate na steno. Priložena so tudi navodila za montažo, ki jih ni težko upoštevati, saj so zelo enostavna. Montaža vam tako ne bo vzela skorajda nič časa, saj ni zapletena. Po montaži grelnik le še priklopite v električno vtičnico, zato je pomembno, da zanj najdete prostor nekje v njeni bližini.