Manikira poskrbi za lepše nohte

Urejeni nohti so nujen del osebne urejenosti, za to, da bodo ti še lepši in da boste z njimi lahko izrazili tudi svoj slog, pa poskrbi manikira. Slednja vključuje tako nego nohtov kot tudi njihovo oblikovanje in lakiranje. Pri tem je treba poskrbeti tudi za obnohtno kožico, ki jo je treba zmehčati in odstraniti na pravilen način. Enako pa velja tudi za kožo na rokah, saj bodo nohti videti veliko lepše, če bodo tudi roke urejene.

Kako najbolje poskrbeti za urejene nohte?

Manikira je zagotovo najboljši način za to, da poskrbite za svoje nohte. Če so ti lomljivi ali krhki, je obisk kozmetičnega salona in usposobljene manikerke skorajda nujen. Enako velja v primeru, če imate težave z nohtno kožico ali pa imate zelo suho kožo na rokah, zaradi česar vam pozimi koža ob nohtih razpoka. Vse te težave se da s pravilno nego in različnimi postopki ublažiti ali celo preprečiti, zato z obiskom kozmetičnega salona nikar ne odlašajte.

Seveda pa je preventiva tudi pri nohtih bolj učinkovita kot kurativa, zato je tudi v primeru, da imate zdrave in močne nohte obisk kozmetičnega salona več kot priporočljiv. Tam vam bodo znali svetovati o njihovi nadaljnji negi, predvsem pa bodo z različnimi metodami poskrbeli za to, da bodo vaši nohti zasijali v vsej svoji lepoti. Za piko na i pa si lahko privoščite še profesionalno oblikovanje nohtov in lakiranje, pri čemer so vam na voljo različne tehnike. Med drugim so vam na voljo tudi takšne, pri katerih bo lak na vaših nohtih ostal več tednov, ne da bi ga bilo treba obnoviti.

Permanentno lakiranje

Zelo priljubljeno je tudi permanentno lakiranje, saj z njim lahko poskrbimo za to, da je manikira bolj trajna. Permanentni laki so namreč veliko bolj odporni in obstojni, zaradi česar lahko na tak način poskrbite za to, da bodo vaši nohti urejeni dalj časa. V ta namen se uporabljajo različne tehnike in laki, kot so gelish, uv, hybrid shine in monofazni laki, odvisno od tega, kakšen učinek želite doseči.