PLC programiranje in krmiljenje

Različna sodobna programska orodja in krmilniki omogočajo hitro in učinkovito prilagajanje avtomatizacijskega procesa različnih potrebam industrije. Potrebe se lahko dokaj hitro spreminjajo, zato je pomembno poskrbeti, da znamo hitro optimizirati celoten proizvodni proces in ga zasnovati tako, da je čim bolj učinkovit. Prav to nam omogoča PLC programiranje na opremi Siemens Simatic, ki predstavlja vrhunsko delovno okolje.

programiranje siemens simatic-step7

PLC programiranje je namenjeno izdelavi krmilne logike različnih avtomatizacijskih procesov v industriji. To pa je možno le z dobrim poznavanjem vseh orodij, ki se uporabljajo za konfiguracijo, programiranje in avtomatizacijo procesov.  V ta namen se uporabljajo predvsem različni PLC krmilniki, kot je na primer Siemens Simatic. Slednji velja za enega najbolj priljubljenih krmilnikov sploh. Po začetnem uvajanja, ki je zapleteno le, če se ga lotiš sam brez potrebnega znanja, počasi lahko korak za korak spoznavaš delovno okolje in se ga naučiš uporabljati. Zagotovo pa je bistvenega pomena prav uvodno seznanjanje z opremo za PLC programiranje pod strokovnim vodstvom oziroma mentorstvom nekoga, ki to delo že obvlada.

Prav v ta namen Siemens po vsej Evropi odpira vadbene centre in pripravlja različne tečaje, saj se zaveda pomembnosti širjenja znanja. Enega od takšnih vadbenih centrov lahko najdemo tudi v Sloveniji, kjer so na voljo različna izobraževanja in tečaji za vse, ki jih zanima PLC programiranje in krmiljenje. Izobraževanja potekajo v okolju TIA Portal na odličnih Siemensovih krmilnikih oziroma PLC-jih, ki veljajo za ene od najbolj preprostih za uporabo na trgu. Zato so zelo primerni za učenje začetnikov, pravi mojstri v avtomatizaciji pa s pomočjo vrhunske Siemensove opreme zahtevne industrijske procese avtomatizirajo lažje in hitreje. Če vas zanima več o Siemensovi opremi, tečajih ali na splošno o avtomatizaciji za industrijo, pa obiščite Dankon.si!