Poskrbite za filtriranje vode

Nobel Office - Aparat za prečiščevanje vode
Nobel Office – Aparat za prečiščevanje vode

Filtriranje vode je pomembno z več vidikov. V prvi vrsti je pomembno, zakaj se sploh odločimo zanj. Ponekod žal druge izbire skorajda nimajo, saj brez prečiščevanja voda ni pitna oziroma je tako onesnažena, da drugače ne gre. Drugje pa se za takšno prečiščevanje odločimo, če želimo pitno vodo izboljšati in jo narediti še bolj čisto.

Pitna in čista voda

Danes za čiščenje vode skrbijo že vodovodna podjetja. V Sloveniji je na srečo voda načeloma pitna skorajda povsod in jo lahko pijemo celo direktno iz pipe, kar za druge dele sveta žal ne velja. Kljub temu pa kakovost pitne vode ni povsod v Sloveniji enaka in obstajajo tudi kraji, kjer imajo težave z njenim onesnaženjem. Poleg tega pa se kakovost vode razlikuje od kraja do kraja, zato morajo ponekod vodovodna podjetja vanjo dodajati tudi več klora in drugih snovi, ki skrbijo za njeno dezinfekcijo in za to, da je voda primerna za pitje.

Izboljšajte pitno vodo!

Vedeti je treba, da je zakonsko določeno, kdaj je voda primerna za pitje in kdaj ne. To, da je voda pitna, ne pomeni, da v njej ni prav nobenih ostankov kovin, kemijskih snovi, gnojil, pesticidov, zdravil in drugih onesnaževalcev, ampak morajo biti ti prisotni v mejah pod zakonsko dovoljenimi – torej v količini, ki ni nevarna za zdravje. Če želite vodo, ki jo pijete, še dodatno izboljšati, pa se lahko poslužite procesa, ki mu pravimo filtriranje vode.

Različni sistemi za filtriranje vode

V novogradnjah so velikokrat vgrajeni avtomatizirani sistemi za filtriranje vode, ki pa so lahko dragi za vzdrževanje in zahtevajo tudi redno menjavo filtrov. Pogosto jih v obstoječe objekte tudi ni možno vgraditi brez večjih posegov ali pa je to stroškovno zelo velika investicija. V takšnih primerih se lahko odločimo za nakup aparata, s katerim lahko prav tako učinkovito prečistimo vodo. Pri tem pa imamo na voljo različne možnosti in modele, odvisno od tega, kaj potrebujemo in kaj želimo s prečiščevanjem doseči. Zagotovo pa je uporaba takšnega aparata enostavna, njegova cena pa nizka, zato ga velja preizkusiti.