Povezovalni trakovi za palete

Ko shranjujemo ali prevažamo kakršen koli tovor na paletah, ga moramo zagotovo nujno nekako fiksirati. Za to najbolje lahko poskrbijo povezovalni trakovi za palete, ki so kos tej nalogi, se odličnpo obnesejo v ta namen in poskrbijo za to, da je tovor res dobro fiksiran, tako kot je treba. Po želji lahko uporabimo tudi raztegljivo ovijalno folijo oziroma posebne vreče, s katerim tovor dodatno fiksiramo ter ga hkrati še zaščitimo pred umazanijo, vlago in drugimi dejavniki, ki mu bo izpostavljen med skladiščenjem ali transportom.

Fiksiranje tovora

Palete so zelo praktičen pripomoček, ki se uporablja v skladiščih, pri transportu in še kje. Omogočajo namreč enostavno premikanje tovora, vendar je tega  pred tem nujno fiksirati. Če tega ne storimo, se tovor lahko premika ali celo pade na tla, zdrsne s palete in se poškoduje, razbije ali umaže, zaradi česar nastaja nepotrebna škoda. To škodo in stroške povezane z njo preprečimo s fiksiranjem. Prav zato so povezovalni trakovi za palete tako pomembni, saj z njimi lahko učinkovito fiksiramo prav vsak tovor.

Obstaja več vrst takšnih trakov za fiksiranje, ki so na voljo v različnih dolžinah, debelinah in materialih, tako da lahko vsakdo najde primernega glede na vrsto tovora in namen uporabe. Pri izbiri je pomembna tako vrsta tovora in njegova oblika kot tudi njegova teža ter to, kje ga bomo shranjevali. Če bo shranjevanje potekalo recimo na prostem, je treba izbrati trakove, ki so odporni na vlago, korozijo, padavine in podobne dejavnike.

Različne vrste in materiali trakov

Povezovalni trakovi za palete so lahko narejeni iz različnih materialov. Od tega, iz kakšnega materiala so narejeni, je odvisno, kako močni so in kako dobro se obnesejo pri fiksiranju tovora. V ta namen se lahko uporablja kovina, zelo odporna plastika, tekstil ali različni drugi materiali. Od materiala je odvisno tudi to, kako prožen in prilagodljiv je trak. Bolj ko je prožen in prilagodljiv, lažje se prilagaja obliki tovora in bolje se mu prilega, kar pomeni, da bo tega bolje fiksiral.