Priročen kopalniški radiator – cevni

Cevni kopalniški radiator je oblikovan kot lestev, ki omogoča sušenje perila, oblačil, brisač. Danes je takšen sušilnik prisoten že v skoraj vsaki kopalnici, pri čemer pa marsikdo ne ve, da obstaja tudi električni grelec takšne oblike. Takšen grelec se lahko učinkovito kombinira s talnim gretjem in uporablja kot pomožni vir ogrevanja, prav tako pa se odlično obnese kot vir ogrevanja v prehodnih obdobjih pred kurilno sezono ali po njej.

V primeru, da ste v iskalnik vpisali kopalniški radiator cevni in da iščete ustrezen grelnik za svojo kopalnico, razmislite tudi o tem, da izberete takšnega na elektriko. Kopalnica je namreč prostor, v katerem mora biti vedno toplo, zato je v njej pametno imeti grelnik, ki je ločen od siceršnjega sistema centralnega ali talnega ogrevanja. Tako ga boste lahko uporabljali samostojno in ne da bi prižigali celoten sistem.

To vam bo prišlo prav ne le v primeru, če pride do okvare centralnega sistema, ampak tudi v prehodnih obdobjih, ko je že dovolj toplo, da kakšnega posebnega gretja bivalnih prostorov ne potrebujemo. A to ne velja za kopalnico, v kateri je temperatura hitro prenizka in nas po tuširanju ali kopanju lahko v njej v prehodnih obdobjih brez gretja tudi zazebe.

Neracionalno in potratno bi bilo, da bi takrat zaradi tega prižigali celoten centralni sistem za ogrevanje, zato je veliko bolj pametno uporabiti alternativni vir ogrevanja. In prav takšnega predstavlja cevni kopalniški radiator. Poleg tega pa vam bo prav prišel ne le za ogrevanje, ampak tudi za sušenje mokrih oblačil, brisač, perila in vsega ostalega. Tako bo v kopalnici tudi manj vlage, saj bodo brisače hitro suhe. Takšen električni grelec je namreč tudi zelo učinkovit, hkrati pa tudi izjemno varčen.

Zaradi tega vam za porabo energije res ni treba skrbeti. Pravzaprav se vam zna zgoditi, da boste kmalu uporabljali samo še pomožni grelnik, saj boste ugotovili, da kakšnega drugega vira ogrevanja sploh ne potrebujete in da vam ta povsem zadostuje, pa še stroški gretja so nižji.