Sedež podjetja in virtualna pisarna

Vsako podjetje mora imeti po zakonu tudi uraden sedež podjetja. To je naslov, kamor podjetje prejema uradno pošto, oziroma tako imenovani poslovni naslov, ki je naveden tudi v vseh registrih in uradnih dokumentih. Če ustanavljate podjetje, pa naj si bo to d. o. o. ali s. p., potem boste morali pri registraciji navesti tudi poslovni naslov oziroma sedež podjetja.

Poslovni naslov podjetja

Poslovni naslov je običajno naslov, kjer ima podjetje svoje poslovne prostore. Vendar pa vsa podjetja nimajo svojih poslovnih prostorov, zato imajo predvsem manjši podjetniki in s. p.-ji  pogosto sedež podjetja kar na domačem naslovu. To pomeni, da njihov domači naslov postane javen – izve ga lahko prav vsak, ki ime podjetja vnese v spletni iskalnik, dostopen je v vseh uradnih registrih itd.  Kako se temu izogniti? Tako, da najamete poslovne prostore, najamete mizo v coworking prostoru ali pa izberete virtualno pisarno.

Najem poslovnih prostorov, coworking ali virtualna pisarna?

Najem poslovnih prostorov ni poceni, zaradi česar se manjša podjetja in podjetniki posamezniki ne odločajo pogosto za njega. Bolj dosegljiva možnost zanje je najem mize v coworking pisarni, kar je super rešitev za vse, ki potrebujejo pisarno za svoje delo. Za tiste, ki takšne pisarne ne potrebujejo, pa dobro rešitev predstavlja virtualna pisarna. To je storitev, ki podjetnikom omogoča, da svoj sedež podjetja registrirajo na naslovu ponudnika te storitve.

Tako jim ne bo treba najemati fizične pisarne oziroma dragih poslovnih prostorov samo zato, da bi lahko nekje registrirali svoj poslovni račun, poleg tega pa jim tega tudi ne bo treba registrirati doma. Hkrati pa virtualna pisarna podjetnikom omogoča tudi prejemanje pošte na omenjeni naslov ter obveščanje o tem, da je pošta prispela. Po želji se je možno dogovoriti tudi za to, da vam vso pošto skenirajo in pošljejo na vaš elektronski naslov oziroma jo pošljejo na vaš domači naslov. A to še ni vse: virtualna pisarna podjetnikom nudi tudi prostor za sestanke v Ljubljani, ki ga lahko uporabijo po predhodnem dogovoru.