Siemens industrija in avtomatizacija

Kako v proizvodnji kar se da najbolje izkoristiti sodobno tehnologijo? Kako poskrbeti za večjo konkurenčnost na tržišču, pa naj si gre za domači ali globalni trg? Kako ohranjati najvišjo raven kakovosti določene proizvodnje? Siemens industrija vam nudi številne odlične rešitve, ki lahko predstavljajo odgovor na vsa zgoraj našteta vprašanja, saj omogočajo avtomatiziranje proizvodnih ali industrijskih procesov, kar zagotovo prinaša številne prednosti.

Izboljšajte konkurenčnost na tržišču

siemens industrija

Industrijska avtomatizacija, ki jo omogoča Siemens industrija, ni več nekaj, o čemer bi bilo smiselno razmišljati enkrat v prihodnosti, ampak nekaj, kar mora vsaka proizvodnja slej ali prej uvesti, če želi ohraniti konkurenčnost na tržišču. Zato je o njej treba začeti razmišljati že danes in čim prej narediti bolj konkretne korake k uresničitvi uvedbe avtomatizacije v praksi.

Poskrbite za avtomatizacijo svoje proizvodnje!

Prav zaradi vsega zgoraj naštetega je zelo pomembno, da za avtomatizacijo svoje proizvodnje čim prej poskrbite tudi vi.

Avtomatizacija za proizvodnjo in industrijo vam namreč omogoča ogromno različnih prednosti, zaradi katerih jo je skorajda nujno uvesti:

  • nemoten potek proizvodnje brez zaustavitev, napak ali težav,
  • zmanjšanje napak zaradi človeškega faktorja,
  • samodejno delovanje proizvodnje,
  • večja preciznost pri izdelavi produktov,
  • večja prilagodljivost zahtevam tržišča,
  • ekonomičnost in zmanjševanje stroškov,
  • sledljivost in nadzor nad vsemi fazami proizvodnje,
  • boljšo kakovost končnih produktov,
  • večja konkurenčnost na tržišču.

Komponente za industrijsko avtomatizacijo Siemens industrija

industrijska avtomatizacija

Avtomatizacija pa je lahko uspešna le, če izberete ustrezno opremo. Ta mora biti dovolj zmogljiva in kakovostna, da je kos vsem izzivom. Osnovni kos opreme pri tem predstavlja PLC krmilnik, s katerim se programira oziroma krmili različne procese. Izbirate lahko tako med osnovnimi modeli krmilnikov kot modeli, ki so namenjeni krmiljenju bolj kompleksnih procesov, pri tem pa je večino takšnih krmilnikov možno tudi kadarkoli dodatno nadgraditi.

To vam omogočajo številne razširitve, s katerimi lahko avtomatizacijo prilagodite glede na svoje potrebe oziroma zahteve. Poleg krmilnikov so na voljo tudi vhodno-izhodne enote, basic paneli, modularni napajalniki, frekvenčni pretvorniki, servo regulatorji, elektromotorji in vsa druga oprema ter komponente, ki so potrebne za industrijsko avtomatizacijo.