Učinkoviti separatorji z dolgo življenjsko dobo

Separatori AQUAFIX PP
https://www.hauraton.hr/hr/drenaza/aqua/aquafix/index.php

Separatorji so namenjeni ločevanju maščob, olj, masti in maziv od odpadne vode. Preprečujejo torej onesnaževanje vodnih virov s temi snovmi, zato jih je treba uporabljati v vseh obratih, kjer se takšne snovi uporabljajo oziroma obstaja nevarnost, da se lahko znajdejo v odpadni vodi. Ker ločijo olja, maščobe, masti in maziva od odpadne vode, jih nekateri imenujejo tudi lovilci olj in maščob,

Praznjenje lovilcev olj in maščob

Ko se lovilci olj in maščob napolnijo z odpadnimi snovmi, jih je treba izprazniti. Postopek praznjenja je odvisen od tega, za kakšen model gre, zanj pa poskrbi komunalno podjetje oziroma podjetje, ki se ukvarja z odvozom odpadnih snovi. To podjetje bo poskrbelo tudi za njihovo varno odlaganje oziroma predelavo v skladu z zakonskimi določili.

Po praznjenju naprave pa je treba poskrbeti še za njeno čiščenje. Tudi pri tem se postopek razlikuje od modela do modela, vendar pa se splača o tem podučiti že pred samim nakupom ter izbrati model, pri katerem je čiščenje čim bolj enostavno in čim manj zamudno – da se ga da opraviti po čim hitrejšem postopku. Prav tako pa se že pred samim nakupom splača pozanimati tudi o vzdrževanju lovilca olj in maščob.

Kako delujejo separatorji?

Separatorji pravzaprav delujejo po zelo enostavnem principu, ki je razumljiv vsakomur, ki ve, da imajo ima da olja in druge podobne snovi manjšo gostoto od vode in so zaradi tega sposobne plavati na vodni površini. Zaradi tega jih je od vode dokaj lahko ločiti ter tako poskrbeti, da odpadna voda lahko odteče brez prisotnih onesnaževalcev.

Učinkovitost in dolga življenjska doba

Zaradi vsega zgoraj naštetega, pa tudi zato, da bo lovilec olj in maščob čim bolj učinkovito in brez težav deloval čim dalj časa, se vam splača izbrati takšnega, da se nanj lahko zanesete. Zanesljivost pa je neločljivo povezana s kakovostjo modela, zato se vam pri tem gotovo ne splača varčevati, ampak je bolje kupiti preverjen model zaupanja vrednega proizvajalca, četudi boste zanj morali odšteti nekoliko več.