Veganska kozmetika za občutljivo kožo

Imate zelo občutljivo kožo, ki hitro postane razdražena?
Potem konvencionalna kozmetika, ki jo lahko kupite v vsaki trgovini, nikakor ni primerna za vas. Vsebuje namreč snovi, ki lahko dražijo vašo kožo in vam povzročajo težave. Za vas je tako veliko bolj primerna veganska kozmetika Essentiq, ki takšnih dražečih snovi ne vsebuje. To pomeni, da jo boste lahko uporabljali brez skrbi!

Če želite svoji koži najbolje, izberite nežno kozmetiko, ki vsebuje čim več naravnih sestavin. Predvsem pa je pomembno, česa v njej ni, saj so prav parabeni, sulfati, formaldehidi in ostale sestavine, ki jih najdemo v konvencionalni kozmetiki, tisto, kar lahko povzroča srbenje kože in njeno razdraženost ter druge težave. V želji, da bi bila kozmetika čim bolj učinkovita, namreč nekateri proizvajalci uporabljajo precej agresivne snovi, ki na kratki rok morda delujejo, na dolgi rok pa naredijo koži več škode kot koristi – porušijo namreč njeno naravno ravnovesje.

Popolnoma drugače pa deluje veganska kozmetika, katere cilj je prav ohranjanje naravnega ravnovesja vaše kože. Zato je izredno primerna za vse, ki imate občutljivo kožo oziroma kakršne koli težave z njo, kot na primer razdražena ali pordela koža, srbečica, izpuščaji, zelo suha koža, ki rada razpoka ali se lušči, akne, dermatitis, alergije …

Te težave so lahko posledica porušenega naravnega ravnovesja, zaradi česar nastopi prevelika občutljivost kože. V primeru takšnih težav se vam splača obiskati zdravnika, prav tako pa se vam splača poseči po čim bolj naravno organski kozmetiki, ki bo poskrbela za obnovitev naravne zaščitne plasti in naravnega ravnovesja.

Pogosto je vzrok za težave s kožo tudi pogosto tuširanje z agresivnimi kozmetičnimi sredstvi. Že sama vroča voda kožo lahko izsuši, če pa k temu dodamo še agresivne gele za tuširanje, lahko nastopijo težave. Prav zato priporočamo uporabo nežne kozmetike iz naravnih sestavin«!