Zobni vsadki nadomestijo manjkajoče zobe 

zobni vsadki

Zobni vsadki odlično nadomeščajo manjkajoče zobe. Ne glede na to, zaradi kakšnega razloga vam je določen zob izpadel ali pa ste ga morali dati odstraniti, je slednjega dandanes možno učinkovito nadomestiti s temu namenjenim implantatom, ki je zasnovan ravno v ta namen.

Odlikujeta ga tako videz kot tudi funkcionalnost naravnega zoba, kar za druge rešitve, ki se uporabljajo v ta namen (mostički, proteze ipd.), ne drži. Poleg tega pa imajo vse druge rešitve različne pomanjkljivosti, ki se jim z vstavitvijo implantatov uspešno izognemo. Ravno zato se za njihovo vstavitev odloča vedno več ljudi, ki na tak način tudi po izgubi enega ali več zob poskrbijo za to, da lahko normalno žvečijo, govorijo, se smejejo ipd. 

Zakaj je treba nadomeščati manjkajoče zobe? 

Manjkajoči zob je treba nadomestiti ne le zaradi estetskih, ampak tudi zaradi drugih razlogov. Če namreč tega ne storimo, lahko pride do različnih težav. Pri tem ni toliko pomembno, ali manjkajoče zobe nadomeščajo zobni vsadki ali pa se jih nadomešča na kakšen drug način, pomembno pa je, da se za to ustrezno poskrbi, s čimer: 

  • se preprečijo kakršnikoli premiki preostalih zob, 
zobni vsadek
  • se prepreči postopno razgrajevanje čeljustne kosti in s tem tudi kup drugih težav, ki jih to prinese, 
  • se izboljša vse funkcije zobovja in poveča njegovo uporabnost, 
  • se razbremeni preostale zobe in prepreči, da bi bili določeni zobje (predvsem tisti zraven manjkajočega zoba) preveč obremenjeni, 
  • se poskrbi za lažje žvečenje in govorjenje, 
  • se poskrbi za to, da vam vašega nasmeha zaradi manjkajočih zob ne bo več treba zakrivati z roko, kar je še posebej pomembno, če vam manjka kakšen od prednjih zob, 
  • se poskrbi za večjo samozavest in za to, da boste zadovoljni s svojim nasmehom. 

Kakšni zobni vsadki so najboljši? 

Sodobni zobni vsadki oziroma implantati obstajajo že približno 30 let. V tem času so postali izredno izpopolnjeni. Zasnovani so namreč tako, da lahko čim bolj in v čim večji meri nadomestijo naravni zob. Torej gre v bistvu za umetne zobe, ki so narejeni iz trdnih in kakovostnih materialov ter pritrjeni v dlesen s pomočjo posebnega vijaka, kar jim omogoča izredno vzdržljivost na dolgi rok. Kakšni zobni vsadki bi bili najbolj primerni za vas, pa se je najbolje posvetovati s svojim zobozdravnikom, ki vam bo razložil tudi vse podrobnosti postopka.