Zakaj se odločiti za najem dvižne ploščadi?

Če v svojem podjetju potrebujete napravo, ki bi vam lahko dobro koristila pri delu na višini, se med drugim lahko odločite tudi za najem dvižne ploščadi. Pred najemom pa se je dobro pozanimati o vsem možnih vrstah oziroma tipih tovrstne naprave.

Podjetja, ki omogočajo nakup ali najem naprav oziroma strojev za delo na višini, vam lahko ponudijo dvižno ploščad na tovornjaku, priklopno dvižno ploščad, zglobno, škarjasto in ne nazadnje še specialno dvižno ploščad.

Kdaj najeti škarjasto dvižno ploščad?

Ko vas bo zanimal najem dvižne ploščadi, boste med vsemi vrstami lahko spoznali tudi tako imenovano škarjasto dvižno ploščad. Ta je najbolj uporabna tam, kjer ni potreben stranski doseg, temveč velika ploščad za premeščanje najrazličnejšega materiala.

Najem škarjaste dvižne ploščadi v končnem položaju dodatno omogoča samostojno upravljanje. Na voljo so tovrstne naprave z dizelskim pogonom za zunanjo uporabo ali pa z električnim pogonom za notranjo uporabo.

Kaj je priklopna in kaj zglobna dvižna ploščad?

Najem dvižne ploščadi vam torej ne omogoča izbiro samo ene vrste naprave, temveč kar nekaj. Med drugim sta to tudi priklopna dvižna ploščad in zglobna dvižna ploščad.

Za najem priklopne dvižne ploščadi se lahko odločite, če boste delali na podlagah, kjer je obremenljivost nizka. Zanjo so značilne kompaktne dimenzije, ki omogočajo prehod skozi ozke pa tudi nizke dovozne poti.

Zglobna dvižna ploščad zaradi visoke lastne teže ne potrebuje podpornikov. S tem vam naprava lahko ponudi absolutno mobilnost. Zglobna konstrukcija roke pa vam zagotavlja učinkovito premagovanje motečih robov in podobno. Če si želite najem dvižne ploščadi za notranje prostore, vam v tem primeru lahko koristi lažja zglobna delovna ploščad na električni pogon.

Teleskopska in viseča dvižna ploščad

Najem dvižne ploščadi omogoča tudi najetje teleskopske ali pa priklopne dvižne ploščadi. Prva vrsta zaradi visoke lastne teže ne potrebuje podpornikov, s tem pa vam ponuja neomejeno mobilnost. Njena hidravlična teleskopska roka pa zagotavlja izjemno hiter dostop in s tem bistveno večjo produktivnost pri delu.

Če pa je zahtevana neomejena delovna višina, je najprimernejša izbira viseča delovna ploščad. Ta se uporablja predvsem za gradbena, čistilna dela, prav tako za popravila na primer na nebotičnikih, mostovih in podobno.

Dobra izbira so tudi mini dvigala

Podjetja, ki ponujajo najem dvižne ploščadi in drugih naprav za delo na višini, vam bodo verjetno v določenih primerih svetovala, da si za delo izberite mini dvigalo.

Lahko rečemo, da mini dvigalo predstavlja nov način varnega dvigovanja bremen. Takšna naprava zlasti privlači s kombinacijo izjemne nosilnosti in odličnega manevriranja. Mini dvigala so denimo odlična izbira na gradbiščih z ožjimi dovozi in omejenimi prostorskimi razmerami, kjer seveda uporaba klasičnih oziroma običajnih dvigal sploh ni mogoča. Mini dvigalo je lahko primerno tudi za notranjo uporabo. V tem primeru boste seveda najeli mini dvigalo z električnim pogonom.

Kaj pa so specialne dvižne ploščadi?

Ne nazadnje se lahko odločite tudi za najem specialne dvižne ploščadi. S to napravo na primer lahko brez kakršnih koli težav učinkovito premagujete tudi stopnice ali klančine.

Specialna dvižna ploščad je primerna tako za zunanjo kot notranjo uporabo – zlasti v primeru težkega dostopa.